Renovatie - Voegbedrijfjanpeereboom

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Het vervangen van voegen is een gevoelige handeling, omdat voegwerk vaak het karakter van een gebouw en gevel bepaalt.
Behalve de vorm en structuur van een aan te brengen voeg, is ook de duurzaamheid en vochtbelasting belangrijk wat samenhangt van onder andere de keuze van het voegmengsel.
Door de eeuwen heen zijn diverse typen voegen aangebracht. Als voegbedrijf van oudsher, beheersen wij diverse fijne kneepjes. Voor zowel historische monumenten, restauratie, renovatie als nieuwbouw. Tot onze klanten behoren vooral monumentenzorg en particulieren. Wij werken regelmatig samen met andere vakspecialisten.

Naast het esthetische aspect is er nog een belangrijke reden waarom voegwerk goed moet zijn: het behoud van de muren en het voorkomen van vochtproblemen binnenshuis. Door poreus voegwerk, kunnen uw muren vol water zitten, leidend tot verval en hogere energiekosten. Uiterst belangrijk bij het vervangen van voegwerk is het verwijderen van defect voegwerk. Dit dient zorgvuldig gebeuren zodat geen schade ontstaat aan het metselwerk. Het vervangen van voegwerk gebeurt door het  uithakken van het voegwerk en daarna schoonspuiten om restanten vuil te verwijderen. Hierdoor krijgen de vernieuwde voegen een optimale hechting.
De geknipte- en snijvoeg wordt steeds vaker toegepast, het vergroot de uitstraling en gaat veel langer mee. Zo worden de meeste monumenten dan ook gevoegd (gesneden).

Goed voegwerk "ademt" en voert water af. Wij adviseren u graag over de kwaliteit respectievelijk welke voegtype en voegkleur het karakter van uw gevel het beste versterkt.
Uw gevel, is onze zorg en passie.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu