Gevelreiniging - Voegbedrijfjanpeereboom

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Door weersomstandigheden en luchtvervuiling worden muren vuil. Meestal gaat het hierbij om jarenlange weersinvloeden.

Vuil, aantasting door algen, roetaanslag door verkeer, verf en graffiti zijn vaak iedereen een doorn in het oog. Een gevel van een nieuw gebouw kan ook lelijk zijn geworden door onzorgvuldig metsel-en voegwerk of cementsluier.

Reiniging kan op verschillende manieren. De meest milieuvriendelijke manier dat zowat altijd toegepast wordt is G-cleaning. Dit is een manier om met een zeepsoort de gevel in te smeren om daarna deze met 90 graden Celsius heet water af te stomen. Hierdoor krijgt met een zeer mooi resultaat. De steen wordt helemaal schoon.
In sommige gevallen wordt echter geen G-cleaning toegepast. Reden hiervoor is dat de steen te hard kan zijn zoals dat met gele stenen het geval kan zijn. Dan wordt tijdens renovatie het zandstralen toegepast. Hierdoor wordt de toplaag weg gestraald. Bij monumentale panden is het echter verboden om te zandstralen en wordt enkel G-cleaning toegepast. Dit is vanwege het milieu en kwaliteit van de oude steen noodzakelijk.

Wij hebben verschillende middelen om te reinigen. Ook is het mogelijk de muur schoon te laten spuiten onder hoge druk (160 tot 200 bar). Hierdoor verdwijnt alle alg, aanslag en smerigheid van de muur.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu