Monumenten - Voegbedrijfjanpeereboom

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Tezamen met mijn vader, zo’n 25 jaar terug in ca. 6 jaar tijd, hebben wij deze dagvoeg toegepast bij het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen. De dagvoeg dateert van omstreeks 1100 zoals ook bij het kasteel Muiderslot.
ls vakmensen, werken wij graag in een goede sfeer aan uw kostbare gevel of woning.

Het historische Alkmaar:
Gemeente Alkmaar kent vele monumentale panden. Niet alleen in de binnenstad maar ook daarbuiten. Omliggende plaatsen die onder de gemeente Alkmaar vallen zijn zoals De Rijp, Driehuizen, Graft, Grootschermer, Markenbinnen, Noordeinde, Oterleek, Schermerhorn, Stompetoren, Koedijk, West- en Oost-Graftdijk, Zuidschermer, Oudorp en Starnmeer.

Oud en modern metselwerk:
Een groot verschil tussen oud en modern metselwerk is de fijnheid en subtiliteit van afwerking. Bij veel oude gebouwen zijn deze kwaliteiten nauwelijks meer waar te nemen, omdat het metselwerk door latere ingrepen is vervangen of aangetast.
Voor meer achtergrond informatie, over bijv. metselwerk in de oude binnenstad van Amsterdam, klik op deel 1 of deel 2.

Vergunningen en subsidie:
Bij het vernieuwen van voegwerk, is meestal sprake van het wijzigen van een monument, waarvoor een vergunning vereist is op basis van de monumentenwet 1988 en in het kader van het Brrm 1997 (Besluit rijks subsidiëring restauratie monumenten 1997). Het herstel van historisch voegwerk om conserveringstechnisch oogpunt is in beginsel meestal subsidiabel. De noodzaak dient te worden aangetoond. Herstel van gevels uit esthetisch oogpunt is niet subsidiabel.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu